Na, most lesz RMDSZ-EMNP-koalíció Vásárhelyen, vagy nem?

Ha magyar polgármestert akarnak, akkor elengedhetetlen.
Hirdetés

Továbbra sem egyértelmű, hogy Marosvásárhelyen választási koalíciót köt-e az RMDSZ és az EMNP az önkormányzati választások idejére.

Brassai Zsombor, a Maros megyei RMDSZ elnöke az Erdély FM-nek azt nyilatkozta, az RMDSZ országos vezetése nem zárkózott el attól, hogy együttműködési megállapodást kössön az EMNP-vel. A tárgyalásokra a következő időszakban kerül sor.

„Időpontról, határidőről nem beszélt, nyilván, mi sürgetjük, nekünk nagyon fontos, hogy mielőbb megtörténjen ez, hiszen minél előbb egyértelművé válik az együttműködés, az összefogás Marosvásárhelyen, annál hamarabb egy komplex kampányt tudunk elindítani” – mondta Brassai.

Az RMDSZ Maros megyei elnöke azt is mondta, teljesen egyértelmű, hogy Marosvásárhelyen az RMDSZ önmagában nem tud a pozícióján erősíteni a jövő évi helyhatósági választásokon, ezért van szükség együttműködési megállapodás megkötésére a többi magyar párt képviselőivel. Brassai Zsombor hozzátette, az RMDSZ hétvégén elfogadott önkormányzati jelöltállítási szabályzata lehetőséget biztosít a választási koalíció megkötésére is.
 

Hirdetés