Eddig épülhet határzár a magyar-román határon

Ha jönnek a migránsok, pillatanok alatt felhúzzák az újabb kerítést.
Hirdetés

Szükség esetén a hármashatár és Mezőhegyes között épülhet meg a határzár a román-magyar határon – jelentette ki Lázár János csütörtökön Makón.

Valóban fennáll a veszélye annak, hogy megjelenhetnek migránsok a magyar-román határon – mondta a magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője egy résztvevő kérdésére válaszolva az egyik helyi általános iskolában rendezett lakossági fórumon.

A Magyar Honvédség jelentős erőket állomásoztat a hódmezővásárhelyi laktanyában, és oda érkeztek a munkájukat segítő cseh és szlovák egységek is. Amennyiben szükséges, rövid idő alatt képesek a határzár megépítésére az érintett szakaszon – hangsúlyozta a politikus mintegy kétszáz ember előtt. Hozzátette: a kormány meg fogja akadályozni, hogy illegális bevándorlók menjenek Makó térségébe.

A határzár megépítése és a határ megerősített őrzése a szerb-magyar és a horvát-magyar határszakaszon már bizonyított. Idén összesen mintegy 400 ezer bevándorló érkezett Magyarországra, a határzár elkészülte óta azonban gyakorlatilag nem jön senki – közölte Lázár János.

Az Európai Unióban vannak országok, melyek meghívót küldenek a bevándorlóknak. Magyarország azonban nem akar egyetlen bevándorlót sem befogadni – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.
 

Hirdetés