Dizájn Hét kezdődött Sepsiszentgyörgyön

A cél: megmutatni az innovatív megoldásokat.
Hirdetés

Dizájn Hét kezdődött hétfőn délután Sepsiszentgyörgyön. Voltak ugyan eddig hasonló, ígéretes megmozdulások, de ez a hét töménységével „sokkterápia” lesz nevezetes vendégekkel – ígérte Damokos Csaba főszervező.

A Tradíció és innováció jeligére épülő rendezvénysorozat olyan sokszínű, mint amilyen változatos a dizájn alkalmazása. Ez ugyanis önmagában nem létezik, mint az alkalmazott művészetek egyik ága mindig egy ipar¬ághoz kötődik, legyen az a bútoripar, az autótervezés, az IT, élelmiszeripar vagy éppen a divat. A kiállítások, műhelyek kisajátították Szentgyörgy új központját, az IT-hez kapcsolódó rendezvények a Magma-kiállítótérben kapnak helyet, és itt lehet majd kipróbálni a 3D-s nyomtatást is. A szakmai beszélgetéseknek az INdiVINO borbár, más kiállításoknak a Lábas Ház, az Erdélyi Művészeti Központ (EMÜK) vagy éppen a város új főtere ad otthont.

A Dizájn Hét legfőbb célja felhívni a figyelmet a helybeli minőségre és innovációra, a tökéletes funkcionalitásra, amit egy jól sikerült dizájn-koncepció hordoz, nem föltétlenül alacsony áron, bár ez sem kizárt – összegzett Damokos Csaba, majd viccesen megjegyezte, mifelénk ugyanis nem lehet úgy számolni, mint Kínában, ahol rákérdezett egy tetszetős termék árára, amire azt a választ kapta: Hány konténerrel kíván vásárolni?

Kép: Albert Levente/Háromszék

Hirdetés