Egyre ramatyabb állapotban a szatmárnémeti Pannónia szálló

Ezért az önkormányzat a kormány támogatását kéri.
Hirdetés

A szatmárnémeti Pannónia – mai nevén Dacia – szálló ügyében készült lobbizni Ioan Vulpescu művelődési miniszternél Dorel Coica, a város polgármestere. A polgármester azt szeretné elérni, hogy — mivel a városnak kevés esélye lenne a sikerre —, a minisztérium indítsa el, közhasznúvá nyilvánítás okán, az épület kisajátítását célzó procedúrát, hogy így uniós pénzeket lehessen megpályázni a felújítására.

A városi közgyűlés legutóbbi ülésen az RMDSZ-es tanácsosok nehezményezték, hogy május óta semmi nem történt a Dacia Szálló ügyében, még a minimális állagmegőrzés terén sem, úgy vélték, egy miniszteri találkozónál többre kellett volna jutnia a városvezetésnek öt hónap alatt. A májusi városnapi ünnepségek előtt került legutóbb szóba a műemléképület problémája, azóta viszont semmi nem történt ezzel kapcsolatban, egyre több a törött ablak, szemmel láthatóan egyre jobban romlik az ingatlan állapota.

Coica szerint kimerítették a rendelkezésükre álló eszköztárat, és akármit is tett a városvezetés, az hatástalannak bizonyult a tulajdonosokkal szemben.
 

Hirdetés