Peti András jól megvédte Bretfeleant

A Valentin bisztos jómunkásember.
Hirdetés

Annak kapcsán kérdezte a Krónika Peti András marosvásárhelyi alpolgármestert, hogy Valentin Bretfelean, a városi rendőrség vezetője a Maros, Hargita és Kovászna megyében élő románokat tömörítő egyesület találkozóján mondott beszédében azzal büszkélkedett az utcanévtáblák kapcsán, hogy milyen jól ellenáll az elmagyarosítási törekvéseknek.

Peti azt válaszolta: nem látta ugyan a beszédről készült felvételt (meg lehet nézni a YouTube-on), de valószínűnek tartja, hogy Bretfelean nem intézményvezetőként, hanem magánemberként vett részt és szólalt fel a románok fórumán.

Az RMDSZ-es alpolgármester szerint nem kellene érzelmi szinten értékelni a dolgokat. „Szerintem a tetteket kell mérlegelni és nem a beszédeket. Tény, hogy a Bretfelean által vezetett helyi rendőrség mintaintézmény, ahova magyarországi és székelyföldi szakemberek is jönnek tapasztalatcserére” – tette hozzá Peti András.

Az egykori szekustiszt és SRI-őrnagy Valentin Bretfelan a marosvásárhelyi magyar törekvések egyik fő ellensége, számos rendezvény, köztéri tiltakozás és a magyar utcanévtáblák bosszúálló terminátora.

Hirdetés