Magyarellenes lépéseivel büszkélkedve döngeti a mellét Bretfelean

A marosvásárhelyi városi rendőrség vezetője nem kicsit lépte túl a hatáskörét. De úgy látszik, ha a magyargyűlölet szításáról és magyarellenes lépésekről van szó, ez nem hiba, hanem erény.
Hirdetés

Büszkén jelentette ki Valentin Bretfelean, a marosvásárhelyi helyi rendőrség vezetője a székelyföldi románok hétvégén Marosvásárhelyen megtartott találkozóján, hogy sikerült megakadályoznia a kétnyelvű táblák kihelyezését a megyeszékhelyen, és már hét pert nyert ebben az ügyben. A Maros, Hargita és Kovászna megyében élő románokat tömörítő egyesület találkozóját Marosvásárhelyen a Mihai Eminescu Ifjúsági Házban tartották, amelyen felszólalt többek között a prefektus és Claudiu Maior alpolgármester is.

Bár a magyar sajtó nem volt hivatalos a rendezvényre, a Facebookon és a Youtube-on
is elérhető a Bretfelean „hazafias” hangvételű beszédéről készült videofelvétel. A helyi rendőrség vezetője kijelenetette, sikerült „a törvényt alkalmaznia” Marosvásárhelyen, és erre biztatja a többi székelyföldi megyében élőket is.

„Hét pert nyertem meg a híres Kincses Előd ügyvéd ellen a kétnyelvű utcanévtáblák ügyében. Nem engedem meg soha, hogy Paul Chinezut elmagyarosítsák, s azt írják fel az utcanévtáblára, hogy Kinizsi Pál. Ezután már csak az következik, hogy Ştefan cel Marét is lefordítsák, s kiírják, hogy Nagy István. Ezt nem hagyhatjuk. Álljunk ellen a nyomásnak és az elnemzetietlenítésnek. Ne feledjük, mit mondott Tudor Vladimirescu: a haza a népé, és nem a kizsákmányolóké” – hangoztatta Bretfelean, akit vastapssal köszöntöttek a teremben ülők.

A 2010. évi 155-ös számú, a helyi rendőrség megalakulásáról és működéséről szóló törvény egyébként kimondja, hogy a helyi rendőrök nem nyilatkozhatnak munkahelyükön vagy nyilvánosan politikai meggyőződésükről, és nem is vehetnek részt politikai rendezvényeken.

A magyar illetékesek reakciói az alábbi linkre kattintva olvashatók.
 

Hirdetés