Dagad az Oprea-botrány

Johannis azonnali tisztázást kér, több városban tüntetnek Gabriel Oprea lemondását követelve.
Hirdetés

Klaus Johannis államfő vasárnap azonnali reagálást kért a kormánytól a Gabriel Oprea konvoját kísérő rendőr halála ügyében.

Megengedhetetlen, hogy öt nappal a történtek után a kormánynak ne legyen hivatalos álláspontja ezzel kapcsolatban, ezért Victor Pontának és Gabriel Opreának sürgősen és nyilvánosan állást kell foglalnia a kérdésben – mondta Johannis Aradon.

Közben az ország több városában megmozdulásokat szerveznek vasárnapra Gabriel Oprea ellen, aki kedd óta hallgat az ügyben. 14 órakor a bukaresti Egyetem téren, 17 órakor szintén Bukarestben a Győzelem téren, Kolozsváron 17 órakor a Főtéren lesz megmozdulás, Marosvásárhelyen 11 órára hirdettek flashmobot.

Szombat este mintegy háromszáz motoros vonult a Ştirbei Vajda utcába, az Oprea konvoját motorbiciklin kísérő rendőr halálának helyszínére, hogy lerója kegyeletét és hogy tiltakozzon az ellen, ahogy Oprea és a belügyminisztérium kezeli az ügyet.

A rendőrség eddig annyit közölt, hogy a motoros rendőr halála ügyében vizsgálat indult, és amíg ez tart, nem nyilatkozhatnak a baleset körülményeiről.

Hirdetés