Bő nyállal védi meg Gabriel Opreát beosztottja

Bérkommentelők, sorosista manipulátorok támadják Opreát – írja az UNPR alelnöke.
Hirdetés

Gabriel Oprea belügyminiszter még mindig hallgat a kedden este, szolgálatteljesítés közben meghalt rendőr ügyében, és a kormány sem érzi szükségesnek, hogy valamilyen formában reagáljon  a baleset nyomán kialakult közhangulatra.

Az első Oprea-környéki reakció pártjából, a Románia Haladásáért Nemzeti Szövetségből (UNPR) érkezik, amelynek alelnöke, Ion Răducanu szombat este a Facebookon kelt ki a főnökért ért támadások ellen.

Răducanu „kővé dermedve” áll az „összehangolt, dühös, őrült, logikátlan és irracionális” támadás előtt, amelynek célja Gabriel Oprea besározása.

Az UNPR-alelnök szerint a támadások mögött az ellenzék, főleg a liberálisok (PNL) állnak, akik a balesetig Opreához dörgölőztek, hogy magukhoz édesgessék.

Răducanu megállapítja, hogy Oprea a forradalom utáni Románia legjobb, leghatékonyabb és legnagyobbra értékelt védelmi és belügyminisztere.

Hirdetés

Az ellene indított támadásokhoz csatlakoztak a Soros György által finanszírozott civil szervezetek képviselői, a fizetett kommentelők és Facebook-játékosok, akik aljasul manipulálják a közvéleményt, és akik a számítógépnél ülve azt hiszik, hogy képesek az ország vezetésére – írja Ion Răducanu.

Răducanu egyébknt egy bukott PSD-politikus. 2008-ban lépett át az UNPR-be, miután a szociáldemokraták kirúgták a pártból, mivel nagyon gyengén szerepelt a temesvári polgármester-választáson. Jelenleg a képviselőház védelmi bizottságának alelnöke.

Gabriel Oprea ellen egyébként valóban nagyon sokan kikeltek az online felületeken, a belügyminisztérium Facebook-oldalán pedig hecckampányt indítottak a kommentelők Oprea ellen.

Hirdetés