Három konvojban is motorozott aznap a balesetben meghalt rendőr

Ezt igazságügyi források szivárogtatták ki a sajtónak. Ponta nem akart válaszolni a kérdésre, hogy joga volt-e a helyettesének hivatalos konvojban furikázni.
Hirdetés

Három hivatalos konvojban is motorozott aznap az a rendőr, aki október 20-án meghalt egy közúti balesetben, miközben Gabriel Oprea belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes hivatalos konvoját vezette. Bogdan Gigină egy valószínűleg rosszul jelzett, két méter mély gödörbe esett bele a motorjával együtt. A gödröt a fővárosi gázszolgáltató ásta gázvezeték javításához.

A rendőr halálát már vizsgálja az ügyészség: tanúkat hallgatnak ki, térfigyelő kamerák felvételeit vizsgálják. Tanúvallomásokból azt szivárogtatták ki igazságügyi források a Mediafax hírügynökségnek, hogy Bogdan Gigină a baleset napján már a harmadik hivatalos konvojt kísérte.
 
A belügyminisztérium csak két nappal a baleset után ismerte el, hogy a rendőr Gabriel Oprea konvoját kísérte, amikor a baleset bekövetkezett. A rendőrt post mortem az államfő rendeletben kitüntette, a rendőrség pedig előléptette altisztté. Bogdan Giginát ma temették el, temetésén több mint 800-an vettek részt. A belügyminiszter távolmaradt, de csütörtökön röviden lerótta tiszteletét a rendőr ravatala előtt.
 
A Digi24 hírtelevízió összeállítása szerint Gabriel Oprea rendszeresen vesz igénybe hivatalos konvojt a városon belüli utazásaihoz. Bár ez az előjog nem jár automatikusan az általa betöltött tisztségekkel, belügyminiszterként ezt bármikor engedélyezhette magának.
 
Victor Ponta kormányfő mai sajtótájékoztatóján nem volt hajlandó válaszolni az újságíróknak arra a kitartóan feltett kérdésére, hogy kormányfőhelyettesének volt-e törvényes joga kedden hivatalos rendőri kísérettel utazni Bukarestben.
 

Hirdetés