Gál Kingát választották az Európai Néppárt egyik alelnökévé

A kolozsvári származású politikus szerint megválasztása nem róla, hanem a Fidesz európai elfogadottságáról szól.
Hirdetés

Megválasztotta új elnökségét az Európai Néppárt (EPP) madridi kongresszusán csütörtökön, Gál Kinga, a Fidesz EP-képviselője lett a párt egyik alelnöke.

A szavazáson a magyar politikus 370 voksot kapott, így egyike lett a párt 10 alelnökének, akik a következő három évben segítik a szerdán újraválasztott elnök, Joseph Daul munkáját.

„Én ezt nagy sikernek tartom, ez a győzelem nem rólam szól, ez a Fideszről szól, és én nagyon örülök, hogy be tudtuk bizonyítani országnak-világnak, hogy igenis elfogadottsága van a Fidesznek az Európai Néppártban” – mondta Gál Kinga az eredményhirdetést követően az MTI-nek.
 
Véleménye szerint a Néppárton belül is egyre inkább az őszinte szavakra van szükség. „Végig azzal kampányoltam, hogy a hitelességnek, az őszinte hangnak és a felelősségnek van itt az ideje” – fogalmazott a politikus, kiemelve, hogy fontosnak tartja az olyan néppárti értékek védelmét, mint a család, a keresztény gyökerek és az empátia.
 
A kongresszus újraválasztotta az EPP főtitkárának a spanyol Antonio López-Istúrizt, és a néppárt eddigi kincstárnoka, a német Christian Schmidt is megőrizte tisztségét.
 

Fotó: eppgroup.eu

Hirdetés