Közeleg az Ítélet Napja Kolozsváron

Október 26-án muszáj ott lenni a kolozsvári bíróságon. Ekkor tárgyalják ugyanis a többnyelvű városnévtáblákért indított pert.
Hirdetés

Mint ismeretes, a Musai-Muszáj mozgalom és a kolozsvári lakosok összesen 403 felperesi csatlakozást iktattak a bíróságon. A Minority Rights kolozsvári jogvédő egyesület által indított per nyilvános törvényszéki ülésére, 2015. október 26-án kerül sor, várhatóan 12 órától. A mozgalom közleménye szerint ez a nap mérföldkő lehet a többnyelvű táblákért folytatott harcban.

Az iktatott felperesi csatlakozásokból 397 darabot a mozgalom gyűjtött össze és postázott a kolozsvári Törvényszéknek 2015. október 15-én. További hat csatlakozási kérvényt pedig személyesen iktattak kolozsvári lakosok.

A mozgalom arra bíztat minden csatlakozott felperest, érdeklődőt és a média képviselőit, hogy október 26-án, hétfőn személyesen is vegyenek részt a törvényszéki tárgyaláson. A kezdeményezők kérik, hogy aki részt vennei a tárgyaláson, jelezze szándékát a Judgment day – Cluj-Napoca / Kolozsvár / Klausenburg facebook-esemény oldalán. A felperesek teljes listája nemsokára elérhetővé válik a portal.just.ro oldalon.

„A Musai-Muszáj kezdeményező csoport, a mozgalom tízezer támogatójával közösen, bizakodva várja a per eredményét, ugyanis mind a román törvények, mind a méltányosság általános érvényű elve a többnyelvű táblák kihelyezése mellett szól!” – fogalmaznak a szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményükben.

Hirdetés