Ismét soviniszta gyűlöletkórus fogadta a szentgyörgyi kosaras lányokat

A târgoviștei „szurkolókat” a hangosbemondó is hergelte a magyarok ellen.
Hirdetés

Botrányos és sportszerűtlen körülmények között zajlott sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC együttesének mérkőzése a román női kosárlabda-bajnokság hétvégi fordulójában Târgoviștén. A „buli” már az elején elkezdődött, bár a Sepsi–SIC szurkolóit csak a himnusz elhangzása után engedték be a csarnokba, így kárba veszett a hazaiak vélhetően számunkra előkészített „oktatóprogramja”, amikor is egy hatalmas román zászló mellé felírták: „tanítsátok meg gyerekeiteket, hogy szeressék Romániát”.

Ám a botrány nem emiatt, hanem akkor indult, amikor a hazaiak füttykoncertje mellett a Treceți batalioane române Carpații (azaz Román zászlóaljak, keljetek át a Kárpátokon – ez egy Erdély román megszállásának emléket állító katonadal) hangjaira beengedték az egybusznyi zöld-fehér galériát. Ionuț Marin, aki egy személyben a hazai „gyűlöletkórus” vezére és a terem bemondója szerepkört is betöltötte, nem elégedett meg azzal, hogy saját szurkolói elől provokálja a vendégeket, hanem ezt a zöld-fehérek mellől akarta megtenni, amire ezek megkergették, és csak a csendőrség közbelépésének köszönhető, hogy a mindkét félen beugráló szurkolók között nem tört ki tömegverekedés. Aztán a B-közép rágyújtott az énekre, és a hazai közönségnek már nem maradt egyéb reakciója, minthogy azt skandálják: „Afară cu ungurii din țară!”, azaz Ki a magyarokkal az országból.

A szűnni nem akaró soviniszta bekiabálások („Kifelé a magyarokkal az országból!”) folytatódtak, a szünetben a Dracula Kommandó szerzett valahonnan egy papír székely zászlót, amit a magát sportújságírónak nevező terembemondó, a hazaiak üdvrivalgása mellett a pálya szélén megtaposott.

A Sepsi-SICnek ehhez annyi hozzáfűzni valója volt, hogy idegenben, egy magát kultúrhelynek tartó országhoz méltatlan körülmények között is 66-55-re győzött.

Kép: Székely Hírmondó

Hirdetés