Ha magyarokat véd, az Active Watch is ellenség Dan Tănasă számára

A magyarellenes megnyilvánulásokat lajstromozó jogvédő szervezet véletlenül közzé tette a címét. Azonnal lecsapott.
Hirdetés

A Spanyolországban élő mélyromán „hazafi” pert indított a médiumok tárgyilagosságát figyelő, a diszkrimináció ellen gyakran fellépő bukaresti szervezet ellen.

A székelyföldi önkormányzatok ellen indított megszámlálhatatlan feljelentéséről elhíresült Tănasa előbb az Active Watch egyetlen magyar (nevű) szerkesztőjébe, majd a vezetőjébe, aztán az egész szervezetbe kötött bele annak okán, hogy egy – a román hatóságok magyarellenes intézkedéseit felleltározó tavaly augusztusi – írás függelékében olyan dokumentumot tettek közzé, amelyen nem titkosították a lakcímét.

A „spanyol” egyebek mellett tízezer lejes kártérítést kér az alperesektől, mert megsértették a személyiségéhez fűződő jogait.

„Az Active Watch hibázott, a név maradhat, de a címet titkosítani kellett volna – ezt el is ismerték. Azonnal levették, elnézést kértek. Azt gondolom, hogy most, egy évvel az esemény után, tízezer lejes kártérítést kérni nem törvényszerű, ezért a kereset elutasítását kértem – nyilatkozta a Székely Hírmondónak Diana Hatneanu, az Active Watch ügyvédje, aki szerint „más okok lehetnek a háttérben”.
 

Hirdetés