Nem vitáznak a vásárhelyi polgármesterjelöltek

Mivel az RMDSZ olyan időpontra tervezi a vitát, amiről már a napi sajtó nem tudna időben beszámolni.
Hirdetés

Elmarad az előválasztás előtti nyilvános vita Marosvásárhelyen. Brassai Zsombor, az RMDSZ megyei elnöke ma az Erdély FM-nek azt mondta, az RMDSZ 10 nappal ezelőtt kereste meg a másik két jelölt kampánycsapatát, és azt javasolták, hogy csütörtökön este a Kultúrpalota kistermében tartsanak nyilvános vitát egy moderátorral és 5 kérdéskörben.

„Tegnap délben jelzett vissza a néppárt kampányfőnöke, és ebben elutasította a megkeresést, mondván, hogy ideje múltnak tartja néhány nappal a választások előtt. Nem látja indokoltnak, ezért javasolják a vita elmaradását. Barabás Miklós tudomásom szerint a mai napig sem jelzett vissza” – mondta Brassai.

Szerinte még mindig nem lenne késő a vita megtartása, és jól jönne, ha több hónap kampány után a jelöltek leülnének egymás mellé, és a különböző kérdésekben megfogalmaznák az álláspontjukat. Az RMDSZ Maros megyei elnöke kiemelte, Soós Zoltán, a szövetség jelöltje nyitott a vitára. Portik Vilmos, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) jelöltje ugyanakkor cáfolta, hogy elzárkózna a vitától. Azt mondta, hogy ők a keddi, szerdai időpontot javasolták, a csütörtöki vitát nem tartják elfogadhatónak,  mert nem kapna megfelelő nyilvánosságot.

„Valóban idejét múltnak tartjuk olyankor tartani a vitát, amikor már nem tud róla beszámolni a sajtó. Ezzel egyetértek. Ugyanakkor a labda az RMDSZ térfelén pattog, mert például ha még ma este meg lehetne szervezni – most már így délután vagy kora délutáni órákban szinte elképzelhetetlennek tartom – akkor még lenne értelme, hiszen a holnapi sajtóban, a holnaputániban még be tudnának róla számolni az újságíró kollégák” – nyilatkozta Portik. A függetlenként induló Barabás Miklós azt mondta, hogy nem kíván részt venni a vitán.

Mostanáig közel 8000 marosvásárhelyi lakos regisztrált a vasárnapi előválasztásra.
 

Hirdetés