Olcsóbban szemetelhetünk Kolozsváron

Mert október 15-től helyben marad a szemetünk, nem kell már Váradra szállítani.
Hirdetés

Október 15. az új pataréti, ideiglenes szeméttároló megépítésének határideje, és Emil Boc polgármester reméli, hogy be is fejezik a következő két hétben. A projekt megkapta a Környezetvédelmi Ügynökség engedélyét, de még van mit dolgozni rajta, jelentette be a polgármester a Napocanews rádióban.

Ekkor jár le a váradi hulladékfeldolgozóval kötött szerződés is, mivel Kolozsvár július 15-től oda kénytelen szállítani a szemetét. A Kolozs megyének évek óta készülő feleki hulladéktározó építése zsákutcába jutott, mivel a megye nem tudott kiegyezni a feleki önkormányzattal a területért fizetendő összegről, és a kivitelező is kiszállt a projektből.
 
Ezért nyáron a lakosság számára 19 százalékkal nőtt a szemétszállítás díja, a cégeké több mint megháromszorozódott. A lakosok 7,05 lej helyett 8,38 lejt fizetnek fejenként és havonta, a cégek köbméterenként 21,15 lej helyett 70,34 lejt havonta. Boc szerint ez volt az ára annak, hogy a hulladék ne maradjon az utcán.
 
Az ideiglenes szeméttárolót mintegy két évig használhatja a város Boc reményei szerint, a szemétszállítási díjba viszont bele kell kalkulálni annak a költségét is, hogy amikor elkészül a végleges hulladéktároló, az ideiglenesbe gyűjtött szemetet át kell oda szállítani.
 

Hirdetés