Fiatalkorúak agyonvertek egy idős nőt Szatmár megyében

A legfiatalabb elkövető 13, a legidősebb 19 éves.
Hirdetés

Rablásnak indult – gyilkossággá fajult: egy 13 éves lány, valamint két, 16 és 19 éves fiú verte agyon seprűnyéllel és karóval, különös kegyetlenséggel a 81 éves Nagy Ilonát a Szatmárnémeti melletti Mikolán. Míg a fiúk börtönbe kerülnek, az abszolút kiskorú lány hazamehet majd.

Az egyedül élő, idős néni holttestét saját házában találták meg szombaton délben. Ekkor kopogott be hozzá az egyik szomszédbeli fiatal, hogy odaadja a kenyeret, amit az idős kora miatt már nehezen mozgó néninek vett, de zárva volt a ház ajtaja – ezt a fiatal gyanúsnak találta, hiszen még pénteken megbeszélték a kenyérvásárlást, riasztotta édesapját és az egyik szomszédasszonyt, akik rosszat sejtve mentek be a házba s pár lépés után meg is látták a néni földön heverő és ágynak dőlő testét. A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást és alig két nap leforgása alatt sikerült elfogniuk a gyilkosokat – három gyermeket.

Hétfőn délben, miközben a 19 és 16 éves fiút és a 13 éves lányt a törvényszék épületébe szállították, Pop Marinela főügyész, Vlad Florentin rendőrparancsnok és a nyomozást vezető Marius Gâncă főfelügyelő sajtótájékoztatón számolt be a különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság részleteiről. A három fiatal – akik közül kettőt jól ismert az áldozat – pénteken késő este kopogtatott be a házba és az ajtót nyitó Nagy Ilonától pénzt kért. A néni természetesen nem adott, hiszen a házban sem pénz, sem különösebben értékes tárgyak nem voltak – a három gyerek viszont nem hitt az idős asszonynak, hanem egy seprűnyelet és egy karót felkapva akarták „jobb belátásra” bírni, miután szétverték a fejét felforgatták a lakást és rájöttek: valóban nincs semmi elvinni való értéktárgy, majd a véres és ujjlenyomatokkal borított eszközöket a helyszínen hátrahagyva elmentek.

A három gyilkos alacsony életkora és az elkövetés vad erőszakos módja amellyel megölték a 81 éves nénit még a Szatmár Megyei Törvényszék Melletti Ügyészség sokat tapasztalt főügyészét, Pop Marinelát is megdöbbentette.

Hirdetés