Autonomisták, nem turisták

Nagygyűlés helyett zászlókkal és Vitéz Mihály szobrával fotózkodott az erdélyi autonomista mozgalom.
Hirdetés

Idén is zászlót bontott a transzilván autonomisták mozgalma, mégpedig Erdély és Bánság zászlóját, illetve címerét. A szeptember 30-ra meghirdetett, majd tegnap lemondott nagygyűlés ma joviális fotózkodásként zajlott le a kolozsvári Széchenyi téren.

Fancsali Ernő jelentette be a rendezvényt a városházán, ahol előbb jóváhagyták azt, majd elutasították. Emil Boc és a városháza hivatalos álláspontja az, hogy nem ért egyet az etnikai autonómiával. Nem zavartatták magukat azzal, hogy az így megválaszolt köztérhasználati kérvény Erdély közigazgatási és pénzügyi autonómiájának népszerűsítéséről szólt.
 
A válaszban a hivatal mindenesetre figyelmeztetett, nehogy rágalmazni merészeljük az országot, agresszióra, köztéri erőszakra, háborúra vagy obszcenitásokra ragadtassuk magunkat, esetleg területileg szétkapjuk az államot.
 
Autonomisták Kolozsváron
 
Hatra befutott az a szinte húsz ember, aki mindenképp eljött volna Kolozsvárra, a transzilvanisták és regionalisták mára meghirdetett összerdélyi találkozójára. Mottó: Európai Erdélyt egy föderális Romániában! A Facebook-eseményen 2200-an jelezték, hogy jönnek.
 
 
Autonomisták Kolozsváron
 
Autonómiát ízléssel
 
 
Autonomisták Kolozsváron
 
A csendőrök bizonyára arra készültek, hogy mi most villámgyorsan elszakítjuk Erdélyt Romániától, ezért a rendőrjárőr és a két fegyveres csendőr mellé küldtek két tárgyalót is, hátha rá tudnak beszélni, hogy ne bántsuk az egységes nemzetállamot. Az országegyesítővé magasztosított Mihai Viteazu szobra alatt.
 
 
Autonomisták Kolozsváron
 
Az autonomista mozgalom az örökmécses közelében bontogatta a zászlóit, majd – miután Fancsali Ernő szervező ledumálta a csendőrökkel, hogy idén is lefotózhatják magukat a Mihai Viteazu-szobor talapzatán, ha a transzparenseket nem veszik elő – jött a …
 
 
Autonomisták Kolozsváron
 
… vonulááás!
 
 
Autonomisták Kolozsváron
 
Erdélyi autonomisták nyilvános szereplésük csúcsán. Ha ezt most a Facebookra töltöttük volna fel, mindenki bejelölhetné magát.
 
 
Autonomisták Kolozsváron
 
Levonulás után az államszaggatók gyorsan összecsomagoltak, közben TS Transylvania feliratú autós matricát és Erdély-címeres kitűzőt osztogattak. A sajtó is kapott, mégegyszer kösziii!
 
 
Fancsali Ernő
 
Lesz ez még nagyobb is, ígérte Fancsali Ernő a fotózkodás végén: november 30-ra valódi tüntetést hirdetnek Kolozsvárra. Addig is bepereli a polgármesteri hivatalt, mert tegnap nem arra válaszolt, amiről megkérdezték. Úgy, hogy a hivatalos elutasító válasz szóról szóra ugyanaz, amit Fancsali arra a beadványára kapott, hogy Erdély autonómiáját népszerűsítő óriásplakátot helyezhessen ki a városban.

Hirdetés