3500 eurót kaszált volna a romániai embercsempész

Ehelyett felfüggesztett szabadságvesztést kapott, és 3 évre kiutasították Magyarországról.
Hirdetés

 Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a Körmendi Járásbíróság első fokon, nem jogerősen egy román állampolgárságú férfit, aki hét szír migránst akart illegálisan Ausztrián keresztül Németországba szállítani – közölte Székely Tamás, Vas megyei főügyészhelyettes kedden az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a férfi augusztusban Budapesten, a Nyugati pályaudvarnál hét szír állampolgárt vett fel az általa használt személygépkocsiba, őket a megegyezésük szerint összesen 3500 euróért szállította volna Németországba. Az autót azonban a körmendi rendőrök Magyarszecsődnél egy közúti ellenőrzés során megállították, a járműben ülőket igazoltatták, majd bűncselekmény elkövetése miatt előállították és őrizetbe vették.
 
A férfit a Körmendi Járásbíróság első fokon embercsempészés bűntette miatt 1 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 évre felfüggesztette. Mellékbüntetésül a vádlottat 3 évre kiutasították Magyarországról, a bűncselekmény elkövetéséhez használt tárgyakat, navigációs eszközt és mobiltelefont pedig lefoglalták.
 
A vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet, az ügyészség viszont súlyosbításért, végrehajtandó szabadságvesztés kiszabásáért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Hirdetés