Megpezsdülnek a lakónegyedek

Gyerekprogramok, színház, könyv-cserebere, főzés, játék és muzsika kevésbé bejáratott helyeken: tóparton, Fellegváron, a Monostor tetején.
Hirdetés

Míg a nagy nyári rendezvények Kolozsváron általában a városközpontban zajlanak, a Sétatéri parkban vagy a Főtéren, addig az őszi kultúrszezon a lakónegyedekben pezseg fel ezen a hétvégén.

Viszont a központ sem marad esemény nélkül: óriási dominójáték várja szombat délután a kolozsváriakat. A habtéglák a Főtértől a Széchenyi térig fognak egymásnak esni, ahol az utolsó tégla várhatóan zenei improvizációt indít majd el. A dominózásba továbbra is be lehet önkéntesként kapcsolódni, részletek itt
 
Az Urbannect egyesület ma a Györgyfalvi negyedi Iulius Parkban, a tó partján állította fel utcai bútorait a pihenni, kikapcsolódni vagy beszélgetni kívánóknak. Holnaptól programokkkal várják a gyerekeket is: bábokat készítenek, amelyekkel színházat rögtönöznek, hangjegyeket festenek, amelyeket majd zenészek játszanak le, este hattól pedig dzsesszt lehet hallgatni és megbeszélni a Jazz Factoryval.
 
Vasárnap szintén zenehallgatás, könyvek csereberéje, koncert és mobil mozi a program, ez utóbbi a 2011-es SuperClasico filmet vetíti 19:45-től. A program részleteit itt lehet böngészni. 
 
Urbannect városi bútorai a tóparton
 
Hasonló programokkal várja a gyerekeket és felnőtteket a La Terenuri csapata a Monostor negyed tetején, a most épp Automn Show-nak keresztelt hétvégén. A fő tevékenység az ott kialakított amfiteátrum kicsinosítása, emellett egészséges ételek készítését, zsonglőrködést, üvegfestést lehet tanulni, és megbeszélik azt is, hogyan lehetne kialakítani a városnegyed legnagyobb zöldövezetét. Ide szombat este látogat el a mozgó mozi. Részletek itt. 
 
A Fellegvár parkját a tavaszról őszre költözött 18+ fesztivál foglalja el szombaton és vasárnap. A játékos képzőművészeti alkotások, például a Szent György-szobor csomagolása, egy új labirintus vagy a színes keblek mellett finom zenéket hallhatunk ismert vagy kevésbé ismert, de annál játékosabb előadóktól, mint a cseh Fischermanns Orchestra, a lengyel Mikromusic, az osztrák Bonnage Horreur vagy a Gotan Projectből ismert Philippe Cohen Solal DJ Setje. Részletesebb program itt és itt
 
Az idei kiadás újdonsága nem az, hogy meleg vagy végig száraz lesz az idő, hanem az, hogy a fesztivál most teljesen ingyenes.
 
Akinek pedig már túl hűvös van a szabadtéri szórakozáshoz, azt várják a független színházak ezen a hétvégén nem helyi, hanem bukaresti, temesvári és jászvásári előadásokkal. Ma este a a jászvásári Fix Színház adta elő a 2 órát a Reactorban, holnap ugyanott a Faházat lehet megnézni, a temesvári Auăleu Színház előadását, vasárnap pedig a bukaresti Godot Színház Zic Zac-ját a ZUGban. Az IndependNet előadásairól bővebben itt és itt lehet olvasni.
 
A napsütés legyen velünk!
 

Hirdetés