Szatmár: lehet, hogy mégsem lépnek koalícióra a németek az RMDSZ-szel?

Pedig eredetileg erről volt szó.
Hirdetés

A Német Demokrata Fórum Szatmár megyei szervezete közvélemény-kutatást végez, hogy felmérje, milyen mértékben támogatná a lakosság, ha önálló jelölteket állítana a helyhatósági választásokon.

Stefan Kaiser, az NDF észak-erdélyi regionális szervezetének alelnöke kedden sajtótájékoztatón kifejtette, hogy a szervezet a jövőben nagyobb mértékben kíván részt venni a közélet formálásában, többet akar tenni a lakosság életszínvonalának a javításáért. Elsősorban azokon a településeken kíván aktívabb lenni, ahol svábok is élnek.

Az NDF-nek Szatmár megyében jelenleg van hét polgármestere, hét alpolgármestere és harmincnyolc tanácsosa. Szatmárnémetiben, Nagykárolyban, Tasnádon és Erdődön közös listán szerepel az RMDSZ-szel. A jövő héten készíttetnek egy közvélemény-kutatást, hogy felmérjék, mi a véleménye a szatmáriaknak arról, hogy külön polgármester-jelölteket és tanácsosi listákat állítsanak, illetve amennyiben nem értenek ezzel egyet, melyik párttal kötött megállapodást látnák jónak.

Johann Leitner, az NDF megyei elnöke hangsúlyozta, hogy az NDF huszonöt éve működik együtt az RMDSZ-szel, és ezt a megállapodást nem rúgnák fel, amennyiben az RMDSZ nem állítana jelölteket azokban a községekben, ahol jelenleg NDF-es polgármester van.

Korábban fölmerült, hogy az  NDF és az RMDSZ közöse induljon a választásokon.
 

Hirdetés