„Oprescu egy rokonszenves kis csirkefogó”

Mi történt Bukarest főpolgármesterével a cellában?
Hirdetés

Romániában az előzetesben levő vagy börtönbüntetését töltő politikusok jelentős része vagy könyve(ke)t ír, vagy pedig felfedezi, hogy a fogvatartással összeegyeztethetetlen betegség(ek)ben szenved.

Sorin Oprescu, Bukarest szeptember elején őrizetbe vett főpolgármesterével az utóbbi történt. Hétfőn Oprescut kórházba kellett szállítani, mivel gyengeségre panaszkodott. A tisztségéből felfüggesztett politikust egy rövid vizsgálat után visszaállították a rendőrség fogdájába. Az orvosok megállapították, hogy nincs életveszélyben és továbbra is rács mögött maradhat.

„Sorin Oprescu egy rokonszenves kis csirkefogó, aki magasra kapaszkodott” – mondta egy diabetológus szakorvos az Adevărulnak. Az orvos szerint Oprescu régóta cukorbeteg, de jól viseli nem látszik betegnek. Egy olyan sokk, amit az őrizetbe vétel jelent, súlyosbíthatja a betegséget; az esetek 10 százalékában valós problémát jelenthet, viszont az érintett őrizetesek 90 százaléka kihasználja, hogy könnyítsen helyzetén – mondta a szakember.

Oprescut szeptember 6-ára virradóra vette őrizetbe a DNA korrupció miatt.
 

Hirdetés