Új tankönyvek nélkül indult a tanév

Van, amit még nem fordítottak le, úgyhogy fogalma sincs az illetékeseknek, mikor készülnek el.
Hirdetés

Nagy valószínűséggel ebben a tanévben egyáltalán nem lesznek tankönyveik a magyar tannyelvű harmadik osztályos kisdiákoknak — az új tanterv szerinti tankönyveket ugyanis még csak most írják. Lassan egy hete megkezdődött az új, 2015/2016-os tanév, de az előző években is tapasztalt problémák nem oldódtak meg, a régi gondok ismét beárnyékolják a kicsik iskolakezdését.

A magyar tannyelvű elsősöknek ugyanis nincs matematika tankönyve, csak úgy, mint a másodikosoknak, de ezen az évfolyamon még a magyar és a román könyveket sem kapták kézhez az elemisták, harmadik osztályban pedig még ennél is rosszabb a helyzet — itt egyáltalán nincsenek tankönyvek, ugyanis még el sem készültek. Csupán a negyedik osztályosok vannak jó helyzetben, mert ezen az évfolyamon még nem kell az új tanterv szerint haladni, így nincs szükségük újabb kiadású tankönyvekre.

A kisdiákokkal az érvényben lévő tanterv követelményei szerint haladnak a tanítók, a régi könyveket használva, de kipótolva mindazzal, amit a szaktárca előír. Második osztályban a matematika tankönyvnek még a fordítása sem készült el, így ha dolgoznak is rajta a szakemberek, nem tudni, hogy mikor kerül nyomdába, ezt követően pedig az elemisták asztalára. Magyarból és románból van jóváhagyott tankönyvük a másodikosoknak, ezeket türelmetlenül várják az iskolások.
 

Hirdetés