Ez durva: nem lehet borítékot kapni a postán

Akkor meg mire is szolgál az egész?
Hirdetés

Érdekes helyzet alakult ki a Román Posta országos kirendeltségein, ugyanis nem lehet borítékot vásárolni, így amennyiben levelet, üdvözlőlapot szeretne valaki küldeni, otthonról kell borítékot magával vigyen, hiszen a postai kirendeltségeken nem lehet beszerezni ezt. Arra a kérdésre, hogy miért nem értékesítenek borítékot, a hivatal munkatársai egyszerűen annyit válaszolnak, hogy azért, mert nincs elektromos pénztárgépük, így nem tudnak pénztári számlát kiállítani úgy, ahogy azt a törvény a kereskedelmi egységek esetén előírja.

A „borítékkrízis” márciusban, azaz idestova fél éve kezdődött, amikor a pénztárgépek használatát szabályozó rendeletet megváltoztatták. Akkor a Román Posta vezetősége arról számolt be, hogy két hét alatt elvégzik a megfelelő műszaki frissítést, ám azóta semmilyen előrelépés nem történt az ügyben. Így jelenleg a posta kizárólag bélyegeket és egyes kézbesítési szolgáltatásokat értékesít.

Abban az esetben, ha valaki egy lej értékű bélyeget vásárol, s szüksége lenne egy bizonylatra a bélyegvásárlást illetően, akkor a postai alkalmazott egy számlát állít ki az igénylőnek. A távközlési minisztérium régóta szeretne megoldást találni a Román Posta problémájára, ám a 2013-ban kiírt privatizációs licit során egyetlen vállalkozó sem vásárolta meg a tenderfüzetet.

 

Hirdetés