Egy év után szerelték le a kerékbilincset

Amit amúgy elvileg törvénytelenül szereltek fel.
Hirdetés

Egy év után távolította el a csíkszeredai City Parking Kft. a kerékbilincset Johann Taierling 1979-es évjáratú, Kézdivásárhelyen „megbilincselt” Opel Manta személygépkocsijáról. Taierling beperelte a fizetéses parkolással foglalkozó céget a csíkszeredai bíróságon, a kerékbilincs eltávolítását kérve a múlt év május 9-e óta lebilincselt járműről.

A kocsi tulajdonosa nem volt hajlandó kifizetni a kiszabott hatvanlejes büntetést a cég által nyújtott „szolgáltatásért”, a kerékbilincs eltávolításáért (a felszerelés díjmentesen történt). Május végén a City Parking cég Csíkszeredából hozott egy vontató teherautót, hogy Taierling autóját Csíkszeredába szállítsa, mivel Kézdivásárhelyen nem alakítottak ki gyűjtőközpontot az elvontatott autóknak. Ehhez a művelethez a bíróságtól kellett volna engedélyt szerezniük, ami nem sikerült, mivel Taierling még aznap panaszt nyújtott be, ezért a posta előtt lebilincselt járművét letették a Református Kollégiummal szemben lévő parkolóba.

A kézdivásárhelyi fizetéses parkolással már hosszú ideje gondok vannak, tavaly pedig alapfokon ítélet született arról, hogy a kerékbilincs alkalmazása törvénytelen.
 

Hirdetés