Húszezres tömeg a Forgatag zárókoncertjén

Öt nap, kétszázötven rendezvény, tizenhat helyszín, 17–24 ezres közönség a III. Vásárhelyi Forgatagon.
Hirdetés

Rekordrészvétellel zárult az ötnapos Vásárhelyi Forgatag, amelynek utolsó napján mintegy 24 ezer ember vett részt a különböző rendezvényeken – közölték hétfőn a szervezők az MTI-vel. Az előző évekhez képest színesebb, változatosabb programmal várták a marosvásárhelyieket, akik az augusztus 26. és 30. között zajló magyar kulturális napokon öt nap alatt mintegy 250 rendezvényen vettek részt tizenhat különböző helyszínen.

Pénteken 17 ezer ember volt jelen a Forgatagon, szombaton körülbelül 19 ezren látogattak el a Maros-parti rendezvényekre, vasárnap pedig 24 ezerre emelkedett a résztvevők száma. Délelőtt többnyire a kisgyerekes családok és az idősebbek látogatták a rendezvényeket, délutántól a középkorúak és a fiatalok. A Maros-parti színpad előtti téren többezres tömeg követte Keresztes Ildikó, a Péterfy Bori és Love Band, a Budapest Bár és a Bagossy Brothers Company koncertjeit, valamint a marosvásárhelyi együttesek fellépéseit. A közönség láthatta az 1849 – volt egyszer egy szabadságharc című rockopera ősbemutatóját. A legnagyobb népszerűségnek a Neoton Família Sztárjainak koncertje örvendett, amelyen mintegy 24 ezer ember vett részt.

A szervezők szerint az új helyszínek sikeresnek bizonyultak, és a jövő évre még színesebb, változatosabb programot ígértek.

Fotó: Facebook.com/Vásárhelyi Forgatag

Hirdetés