Román vezette a felborult csempészbuszt az M5-ös autópályán

A magyarországi M5-ös autópályán történt balesetben tíz szír illegális bevándorló sérült meg. A Mediafax értesülése szerint negyvenen utaztak a gépkocsiban.
Hirdetés

Tíz szír illegális bevándorló kórházba került miután az őket szállító kisbusz felborult Magyarországon, az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán. A 31 éves román embercsempész által vezetett kisbuszban, az előzetes információk szerint összesen 18-an, a Mediafax szerint 40-en utaztak. A balesetre csütörtökről péntekre virradóan került sor, amikor is

a gépkocsi eddig tisztázatlan körülmények között átszakította a szalagkorlátot, majd felborult.

A rendőrök a helyszínre érkezéskor a járműnél nem találtak senkit. A helyszínelés során folyamatosan merültek fel információk arra vonatkozóan, hogy a helyszín közelében sérült személyek találhatóak. A kiérkező egyenruhások az M5-ös autópályán 18 szír illegális bevándorlót találtak meg, akik közül 10 főt a mentőszolgálat munkatársai és a rendőrök kórházba szállítottak.

Később Kunszálláson megtalálták a sebsült sofőrt is, akiről kiderült: 31 éves román állampolgár.

Az egészségügyi ellátását követően előállították, majd embercsempészés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették és kihallgatták – közölte a magyar rendőrség.

Az Index szerint egyre durvább csempészipar települ rá az ezres nagyságrendben érkező menekültekre, a rendőrségre és az igazságszolgáltatási szervekre csak úgy záporoznak az embercsempészekkel kapcsolatos ügyek.

Frissítés:

Hirdetés

A Mediafax úgy értesült, hogy a temesvári rendszámtáblájú gépkocsiban összesen 40 szír bevándorló utazott. A román sofőr neve Emil Raiciu, aki a szerb határnál vette fel az Ausztria felé tartó menekülteket. 

Fotó: Police.hu

Hirdetés