Ma kezdődik a pótérettségi írásbeli része

Más tételt kapnak románból a humán, illetve a reál szakon végzett középiskolások. A dolgozatokat most is más megyében javítják.
Hirdetés

A román nyelv és irodalom vizsgával indul ma az idei érettségi második felvonása. Ez után az anyanyelvi vizsga kezdődik, majd a kötelező matematika vagy történelem, végül a választható tantárgy.

A mai román vizsgán más tételeket kapnak az elméleti líceumok humán szakán, illetve pedagógiai líceumot végzettek, és másat a reál szakon, illetve a szakközépiskolák technikai osztályaiban végzettek.
 
A pótérettségi eredményeit augusztus 31-én 12 óráig kell kifüggesztenni, aznap délután négy óráig lehet óvásokat benyújtani, a végeredményeket pedig szeptember 3-án közlik.
 
Az idei második érettségi vizsga múlt hétfőn kezdődött a szóbeli és képességfelmérő vizsgákkal. Az ezekre kapott minősítés nem befolyásolja az érettségi végső osztályzatát, de aki ezeken nem jelent meg, vagy hozzá sem kezdett a feladatok megoldásához, az nem vehet részt az írásbeli vizsgákon.
 
A mostani érettségi dolgozatokat is más megyében javítják majd, mint ahol megírták őket. Az írásbeli vizsgák kamerákkal figyelt termekben zajlanak.
 
A júniusi érettségin a vizsgákra jelentkező diákok 67,9 százaléka ment át, tavaly csak a 60,65 százalékuk. A tavalyi pótérettségire jelentkező diákok 23,78 százaléka ment át a vizsgákon.
 

Hirdetés