A temesvári helyi rendőrség tahósági rekordot döntött

Mikor és hogyan? Lásd alább!
Hirdetés

Múlt pénteken nyitotta meg kapuit a XI. Szabadtéri Opera- és Operettfeszivál, a temesvári Rózsaparkban. Ez klassz. Végülis Temesvár virágzó kultúrváros, és előfordulhat, hogy 2021-ben ő lesz Európa kulturális fővárosa.

A megnyitó előadás telt ház előtt zajlott: a hollandiai Venlona Királyi Kórus énekelt, a temesvári állami operaház szólistáival és és zenekarával egyetemben. Ez is klassz. Végülis profi előadók. És irtó sokan voltak rájuk.

A fergeteges sikeren felbuzdulva, a kórus tagjai gondoltak egy jót: másnap, szombaton délután hangzó csodával lepik meg a nagyszerű temesvári közönséget. A gondolatot tett követte: a mondott időpontban a kórus kivonult a temesvári Győzelem térre (a Lloyd sorra), és dalra fakadt. Ahogy ez igen sok európai városban igen gyakran előfordul. Ingyen. Örömből. Örömszerzési szándékkal.

Na de hiába kultúrváros Temesvár, ha egyszer a helyi rendőrség nem az. Alighogy a kórus énekelni kezdett, az übertahó helyi rendőrök megjelentek a színen, és – arra hivatkozva, hogy a kórus egyes tagjai szórólapokat osztogattak, és ehhez, ugyebár, hivatali engedély szükségeltetik – felszólították az éneklőket, hagyják abba a tevékenységet és oszoljanak. A civilizált hollandok természetesen eleget tettek a felszólításnak. És csend lett. Meg rend.

Nicolae Robu, Temesvár polgármestere fejcsóválásának adott hangot, amint értesült a hírről. De hiába. Ami megtörtént, megtörtént. A temesvári helyi rendőrség beírta magát a tahóság rekordkönyvébe. Hát, gyúrni kell azért még, ha kultfővárost akar magának az ember. A helyi rendőröket pedig sürgősen illemtanórára kell küldeni. Saját költségükre!

Hirdetés