Továbbra is nagy erőkkel keresik az eltűnt vitorlázógépet

Hamis volt a megtalálásáról szóló információ.
Hirdetés

Álhírnek bizonyult az a pénteki információ, miszerint áfonyaszedők Brassó közelében megtalálták volna a csütörtökön eltűnt vitorlázógépet és pilótáját.

Raed Arafat orvos, a belügyminisztérium államtitkára szerint egy nő a 112-es sürgősségi számon jelentette, hogy a Csukás-hegységben áfonyaszedők megtalálták a pilóta holttestét és a gép roncsait, ám a mentőcsapatok semmit nem találtak a megadott helyszínen.

A gép és a pilóta keresése a hétvégén is folytatódott a Brassó körüli megyékben is. A katasztrófavédelem 500 alkalmazottja, kétszáz csendőr, rendőrök, tűzoltók, mentőegységek, hegyimentők, önkéntesek, összesen több mint ezer ember próbálja felkutatni a minden bizonnyal lezuhant kisgép roncsait. A keresésben helikopterek, sárkányrepülők, siklóernyősök is részt vesznek.

Arafat elmondta, kaptak egy fényképet egy személytől, amely a térségben készült és amelyen valószínűleg az utólag eltűnt vitorlázógép látható a levegőben.

Hirdetés

Az 56 éves Mircea Crăciungépével csütörtökön szállt fel a vidombáki repülőtérről. A vitorlázógép Brassópojána fölött kezte meg önálló repülését, utoljára Predeál térségében adott jelt magáról.

 

Hirdetés