Magyarul is tud már a Coca-Cola

Az Igen, tessék! mozgalom már két éve kilincselt az illetékeseknél, hogy Erdélyben magyar neveket is jelentessenek meg a címkéken.
Hirdetés

Megjelentek a magyar keresztnevek a Coca-Cola palackokon – hjvja fel a figyelmet a minél szélesebb körű anyanyelvhasználatért küzdő Igen, tessék! Mozgalom. „Örülünk, hogy a Coca-Cola kampányában nem tesz különbséget fogyasztó és fogyasztó között, így tehát nem tesz különbséget a román, illetve a magyar keresztnevek között sem” – írják a mozgalom közösségi oldalán.

A Coca-Cola 2013-ban indította kampányát, amely személyhez szólóvá, egyedivé tette palackjait. A romániai boltokban azonban sokáig csak román keresztnevek jelentek meg a címkéken, semmibe véve a románia lakosság 6,5%-át kitevő magyar fogyasztók igényeit.

Az Igen, tessék mozgalom ekkor felkereste a Coca-Cola terjesztésével és marketingjével foglalkozó céget, felajánlva, hogy ingyen segítséget nyújt a magyar közösség legnépszerűbb keresztneveinek feltüntetéséhez. 2015-ig nem volt változás az ügyben, viszont egy ideje megjelentek a magyar utónevek a boltok polcain lévő Coca-Cola üvegeken.

„Az Igen, tessék! mozgalom úgy véli, hogy a Coca-Cola a magyar keresztnevek megjelenésével jelentősen sokat javított kampánya eredményességén. A változatos személynevekkel csábító palackok most már a magyar közösség arcára is mosolyt csalnak” – írják, hozzátéve: az Igen, tessék! mozgalom a kulturális különbségekre érzékeny marketing támogatójaként ismételten arra bíztatja a vállalkozókat, hogy  klienseiket azok anyanyelvén szólítsák meg, ezzel növelve vásárlóik komfortérzetét és saját bevételüket.

 

Hirdetés