Kolozsváron a legdrágábbak az albérletek

Őrület, mi zajlik a kincses városban ingatlanfronton.
Hirdetés

Lakhatási szempontból eddig sem volt leányálom diáknak vagy saját ingatlannal nem rendelkező polgárnak lenni Kolozsváron, de most még durvább a helyzet albérletfronton.

Az Imobiliare.ro című, ingatlanügyekkel foglalkozó portál összehasonlító adatai szerint az egész országban Kolozsvárott a legmagasabbak az albérleti díjak: akár 8 százalékkal is meghaladhatják a bukarestieket, pedig ott sem fillérekért dobják a más településekről érkező diákok után a kecót.

Augusztusban, az egyetemi felvételi időszakot követően rendszerint növekedésnek indul az albérletek iránti kereslet, és szeptember környékén éri el a csúcsot. Mivel a kollégiumi helyek száma korlátozott, a diákok számára komoly kihívást jelent a megfelelő árú és minőségű albérlet megtalálása.

Adrian Erimescu, az Imobiliare.ro vezérigazgatója szerint idén premiernek lehetünk tanúi: először fordul elő, hogy egy vidéki városban az albérletek ára meghaladja a bukarestiekét. Kolozsváron egy garzonlakás bérleti díja átlagosan havi 250 euró. Egy kétszobás lakásért havonta 320 eurót kérnek el, míg egy háromszobásért 400-at. (Ez az érték egy éve még 310 euró volt).

Hirdetés

Temesváron egy garzonlakás bérleti díja 180 euró, egy kétszobás lakásé 250, egy háromszobásé pedig 280.
Bukarestben a számok: 230/300/380.

Most örülök igazán, hogy már évek óta nem élek Kolozsváron.
 

Hirdetés