Kolozsvár ölébe pottyanhat a 2017-es tornász Eb

Mert még sehol sincs az a bukaresti sportcsarnok, amelyre a szervezők számítottak. Kolozsvár pedig bejelentkezett.
Hirdetés

Év elején jelentette be Románia, hogy megkapta a 2017-es tornász Európa-bajnokság rendezési jogát. Az ország 60 éve, 1957-ben rendezett először és eddig utoljára Európa-bajnokságot ebben a sportágban.

A Román Tornász Szövetség Bukarestben szerette volna megrendezni a 2017-es Eb-t egy olyan sportcsarnokban, amelyet 2014 tavaszán kellett volna elkezdeni építeni. A versenytárgyaláson vesztes Astaldi társaság viszont megtámadta a bíróságon az eljárást, amelyet a Strabag nyert meg, a sportcsarnok pedig még csak vágyként létezik.
 
Emil Boc viszont szívesen látná Kolozsváron a tornász Eb-t, a kolozsvári sportcsarnok ideiglenes igazgatója pedig már be is jelentette, hogy ebben a hónapban látogatják meg a létesítményt a Román Tornász Szövetség képviselői, hogy felmérjék, alkalmas-e az Európa-bajnokság megrendezésére.
 
Ionuţ Rusu megbízott igazgató szerint a sportcsarnok megfelelően felszerelt, és meg van győződve róla, hogy Kolozsváron rendezik majd a 2017-es Eb-t.
 
Idén a franciaországi Montpellier adott otthont a kontinensbajnokságnak, ahol Románia jól szerepelt, ötödik lett az éremtáblázaton köszönhetően Andreea Munteanunak, aki Európa-bajnok lett gerendán, illetve Marius Berbecarnak, aki ezüstérmet nyert korláton.
 
 
A képen a kolozsvári sportcsarnok. Fotó: Mészáros Tímea
 

Hirdetés