Ennyit dolgoztak a parlamentben öt hónap alatt

Senkit nem vitt el a mentő kimerülés vagy munkahelyundor miatt.
Hirdetés

Az öt hónapos tavaszi parlamenti ülésszak alatt összesen 316 órát, azaz teljes 39 napot dolgoztak a plénumban a képviselők és a szenátorok, ha nyolc órás munkanapokkal számolunk – derül ki a Mediafax összesítéséből.

Ennek az időnek azonban csak egy része telt tényleges munkával, vagyis törvénytervezetek megvitatásával és elfogadásával – a többi politikai nyilatkozatokkal, a kormányhoz intézett interpellációkkal telt.

További 17 órát dolgoztak a törvényhozók a két ház 11 együttes ülésén.

A szenátorok 58 plenáris ülésen vettek részt, ez összesen 157 óra, ami 19 nyolcórás munkanapnak felel meg. A képviselők 142 órát (kevesebb mint 18 munkanapot) dolgoztak összesen 62 plenáris ülésen.

A képviselőház legrövidebb tavaszi ülése egyébként egy perc 44 másodpercet tartott. Az alsóházban gyakori az ülések felfüggesztése létszámhiány miatt. A csúcstartó a tavaly őszi szezon egyik plenáris ülésen, amely 23 másodpercig tartott.

Hirdetés

A május elsejei minivakáción kívül a törvényhozók sem az ortodox, sem a katolikus és protestáns húsvét idején nem tartózkodtak Bukarestben, a parlamenti tevékenység helyett a választókerületi irodai munkát választották. A szenátorok egyszerűen összevonták a két húsvétot és két hétig otthon tevékenykedtek.

A plenáris munkán kívül egyébként a képviselők és a szenátorok heti két-három napot dolgoznak a szakbizottságokban is.
 

Hirdetés