Kolozsváron úrrá lett a fesztiválláz

Az első fesztiválozók már megérkeztek Kolozsvárra, ahol holnap kezdődik az év nagy durranása, az Untold Fesztivál.
Hirdetés

Lehet szeretni vagy utálni, esetleg bosszankodni a lezárt utak és terek miatt, attól még holnaptól vasárnapig minden erről fog szólni a kincses Kolozsváron: kezdődik az ififőváros legnagyobb bulija, az Untold Fesztivál.

A héten már közöltük azokat a hasznos információkat, amelyeket tudni érdemes a közel ötvenezres fesztiválról, ma délelőtt pedig pár tucat eltévedt fiatalhoz szegődve készítettünk néhány lesifotót az épülő fesztiválvárosról.   

A Kolozsvár Aréna és a sportcsarnok környékét már megfertőzte a fesztiválláz, karanténba is helyezték annak rendje és módja szerint. Kerítések, paravánok jelölik az Untold-birodalom határait, a járókelők pedig közlekednek, ahogy tudnak. 

 

A Sportcsarnok környéke már csütörtök délelőtt benépesült szervezőkkel, önkéntesekkel, és a korán érkezőkkel. Bár a sörcsapok még nincsenek beüzemelve, a hangulat így is jó. Legfőképpen izgatott. 

 

Az Arénában olyan nevek fognak fellépni a négy nap alatt, mint például a Romániában először koncertező Avicii, Armin van Buuren, David Guetta és Dimitri Vegas&Like Mike. A fotón látható szerkezetek nem tudjuk, mire szolgálnak, meglehet újabb kerítések épülnek majd belőlük.

 

Már csütörtökön nagyon sokan álltak sorban a jegyet kiváltó iroda előtt. A szervezők azt nyilatkozták, hogy még soha ennyire nem foglalták le Kolozsvár és környéke szállóhelyeit: a fesztiválozók 60 százaléka érkezik más településről, 15 százaléka külföldről, az összes kontinensről. Ha jól érzik itt magukat, bizonyára jönnek majd máskor is. S persze viszik Kolozsvár hírét távolabbi vidékekre. 

 

Ez lesz az úgynevezett River Side színpad. A fesztivál első napján itt lép színpadra a Wilkonson vagy a Gramatik.  

Hirdetés

 

Az a szép zöld gyep! Bizonyára sok szelfi színhelye lesz.

 

Az amúgy is árnyékos Sétateret több helyen leárnyékolták, biztos, ami biztos. Legalább jól mutat. 

 

Udvariasan tessékelik ki a karszalaggal nem rendelkezőket a fesztivál helyszínéről. Bennünket sem engednek be fotózni. 

 

Ez az „el nem mondott történet” nem nekik szól, hanem a kicsit idősebb hercegeknek és királykisasszonyoknak, akik négy napig sajátjuknak érezhetik a kerítésen túli világot. Velük együtt mi is kíváncsian várjuk a folytatást!

Fotó és szöveg: Mészáros Tímea

Hirdetés