Jön az M4 Sport – búcsúzhatunk a magyar közvetítésektől?

Még nem tudni, mely szolgáltatók veszik föl a kínálatukba a közmédia sportcsatornáját. Ha egyáltalán fölveszik.
Hirdetés

A Médiaszolgálatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) megkezdte a tárgyalásokat a nagy országos és kisebb romániai kábeltévé-szolgáltatókkal annak érdekében, hogy a magyar közszolgálati televízió szombaton elinduló új sportcsatornája a határon túliak számára is elérhetővé váljon – tájékoztatta a Krónikát az MTVA sajtóosztálya. Az M4 Sportra tervezik ugyanis az összes sporttartalmat, így az eddig a DunaTV által közvetített Forma–1, valamint a labdarúgó-Bajnokok Ligája és az Európa Liga is átkerül a legnépszerűbb magyar sportkommentátorok leigazolásával megalapozott új csatornára.

Érdeklődésünkre a sajtóosztály hozzátette, hogy a párhuzamos események során mindig egyedileg döntenek majd arról, hogy ha szükséges, a portfolión belül hol helyezzék el a tartalmakat, de rámutattak arra is, hogy a határon túli nézők hozzávetőlegesen a műsoridő felét-kétharmadát tudják majd követni, hiszen a szerzői jogi korlátozások miatt a nemzetközi események – úgy, mint a Forma–1 vagy a Bajnokok Ligája – például nem kerülhetnek közvetítésre.

A geokódolás, mint ismert, már korábban is problémát okozott az erdélyi nézőknek. amikor nem láthatták magyar kommentárral a téli olimpia, vagy a labdarúgó-világbajnokság eseményeit, de például az RDS&RCS előfizetői eddig szabadon nézhették a Romániában a DolceSport által sugározott Forma–1-et a DunaTV-n.

„Az MTVA számára természetesen fontos, hogy a határon túl is elérhetőek legyenek csatornáink. A szolgáltatók saját döntése ugyanakkor, hogy végül mely csatornákat veszik fel a kínálatukba” – olvasható a szerkesztőségünkhöz eljutatott válaszban. Szerettük volna megtudni a hazai szolgáltatók hozzáállását is, ám elektronikus úton elküldött levelünkre lapzártánkig nem kaptunk választ – így egyelőre még nem tudni, hogy tervezik-e az M4 beiktatását a programkínálatukba.
 

Hirdetés