Eladó Ceauşescu szadomazo vadásztarisznyája

Ha ezt hordja a vadász, a puska is mindjárt messzebbre hord. És az Erő is vele van!
Hirdetés

Ön vadász? És netán szüksége van egy fájintos tarisznyára? Most szert tehet rá. És nem is akármilyenre. Ráadásul potom a kikiáltási ár.

Egy bukaresti aukciós ház ezen a hétvégén kalapács alá helyezi Nicolae Ceauşescu kommunista diktátor vadásztarisznyáját,további pár száz egyéb darabbal egyetemben. De nem Bukarestben, Konstancán. (A tárgyak megcsodálhatók itt.)

A míves tarisznya mioritikus gyártmány, feltehetően egyedi darab, bőrből készült az 1980-as években, és van rajta egy csontból faragott kámeaszerű dísz, benne a diktátor monogramjával. Hitelességét dokumentumok igazolják. 

Mint minden legendás tárgynak, ennek is van története. „Az Elvtárs szervezte nagyúri vadászatok alkalmával volt egy játék, melynek során a beavatottaknak válaszolniuk kellett néhány, a Nagy Vadász által feltett kérdésre. Ha rossz volt a válasz – ami igen gyakran megesett –, az Elvtárs jelképesen megostorozta a butákat a tarisznya szíjával”, meséli Alina Matei, az aukciós ház munkatársa.

Hirdetés

Ja, a jeles szadomazo vadásztarisznya kikiáltási ára 400 euró. Bagó. Amúgy az aukció nagy húzódarabja egy Gheorghe Petrașcu festmény, 18 000 eurós kikiáltási árral.

Hogy is szokták mondani? Jó vadászatot!

Hirdetés