Nem nevezte ki Johannis Ponta miniszterjelöltjét

Ponta gorombáskodik, mert a „csak” egy tanári képesítéssel rendelkező államfő nem elégedett a szocik közlekedési miniszterjelöltjének felkészültségével.
Hirdetés

Elutasította Victor Ponta kormányfő közlekedési miniszterjelöltjének kinevezését Klaus Johannis szerdán. A köztársasági elnök arra hivatkozott, hogy Mihai Fifor szociáldemokrata szenátornak, a felsőház közlekedési és energiaügyi bizottsága elnökének

nincs megfelelő vezetői és szakmai tapasztalata a tisztség betöltéséhez.

Ponta szerint az államfő elődje, Traian Băsescu nyomdokaiba lépett, és csak az „erőfitogtatás” vezérelte az elutasításban, mert egyébként tanári képesítése alapján szerinte nincs módja megítélni, mennyire alkalmas Fifor a posztra. A szociáldemokraták csütörtökön újabb jelöltet nevesítenek, akit Johannis kénytelen lesz kinevezni, mert másodszor már nem utasíthatja el a kormányfő jelöltjét – mutatott rá Ponta.

Johannis szerdán aláírta a közlekedési tárca korábbi vezetőjének, Ioan Rusnak a felmentéséről szóló rendeletet.

Rus több mint egy hónapja nyújtotta be lemondását, miután egy televíziós műsorban sértő kijelentést tett a külföldön dolgozó románokra, amivel közfelháborodást keltett. A tárcavezető azt állította: a külföldi építőtelepekre szerződött románok többet keresnek ugyan, mint ha a romániai autópályákat építenék, de ennek az az ára, hogy otthon maradt gyermekeik csavargókká válnak, feleségük pedig prostituált lesz.

Hirdetés