Közös költséget fizettetnének a vásárhelyi kutyákkal

Kutyát tartana a panellakásban? Akkor közműdíjat is fizetnie kéne utána.
Hirdetés

Meghökkentő javaslattal állt elő tegnap a lakótársulási elnökökkel való találkozón Claudiu Maior marosvásárhelyi alpolgármester: arra biztatta a képviselőket, hogy vegyék nyilvántartásba a tömbházukban levő kutyákat, és tulajdonosaik fizessenek közköltséget ezek után. A tulajdonosi társulások képviselői ugyanis igen élesen szólaltak fel a tömbházban kutyákat tartó lakók ellen, és többen szóvá tették, hogy nem tudnak szót érteni az ebtulajdonosokkal.

A Tudor lakótelepi Haladás utcai társulás elnöke arra panaszkodott, hogy hiába próbálják a hozzájuk tartozó jókora zöldövezetet rendben tartani, virágokkal beültetni, mert az ablakok előtt és a parkban állandóan kutyákat sétáltatnak, és minden tele van ürülékkel.

„A gyermekeket már nem lehet nyugodtan leengedni a parkba, a tömbház előtti zöldövezetre, mert belelépnek a kutyaürülékbe, megtelnek szőrrel, vagy megijednek a beszélgető gazda mellől elcsatangoló, egyedül bóklászó állattól. Megkértük a kutyatartó lakókat, hogy takarítsák össze az ürüléket, ne hagyják szabadon állataikat, illetve vigyék el őket a közelben levő két kutyaparkba. Mindhiába. Nagyon sokan panaszkodnak emiatt, de csak nálam, a kutyatulajdonosoknak nem mondják meg” – sorolta Mihaela Handrea, a társulás elnöke.

Claudiu Maior alpolgármester többször hangsúlyozta: neki két kutyája van, azonban nem tömbházban, hanem udvaron tartja őket. „Azt javasolom, hogy a tömbházban tartott kutyákat vegyék nyilvántartásba, és fizettessenek utánuk közköltséget. Ez biztos elbátortalanítja a lakókat attól, hogy állatot tartsanak a közös épületben. Arra kérem önöket, hogy amennyiben a zöldövezetben kószáló, oda piszkító kutyát látnak, értesítsék a helyi rendőrséget, hiszen az ő hatáskörükbe tartozik, hogy az illető ebtulajdonosokat megbüntessék” – mondta az alpolgármester.
 

Hirdetés