A bíróságon leckéztetik meg a bihari tanfelügyelőséget a szülők

Perre mennek a Vaskohszikláson kizárt érettségizők szülei. Nicolae Avram főtanfelügyelő ahelyett, hogy szóba állt volna velük, kiosont az épületből, és kihívta a csendőrséget.
Hirdetés

Bíróság elé viszik az érettségiről kizárt 108 vaskohsziklási diák ügyét a felháborodott szülők, akik a Bihar megyei tanfelügyelőséget és a másolni engedő tanárokat hibáztatják a kialakult helyzetért.

Szerda reggel egy részük megjelent a tanfelügyelőség épülete előtt, hogy személyesen beszéljenek Nicolae Avram főtanfelügyelővel, és átnyújtsák a 108 szülő által aláírt panaszt. Nem elég, hogy a tanfelügyelő nem fogadta őket,

ráadásul néhány perccel az érkezésük után elhagyta az épületet, de még a csendőrséget is értesítette.

A szülők a jelen lévő újságíróknak elmondták: több diák 9-10-es átlageredménnyel végzett a műszaki kollégiumban. Egyetemre vagy főiskolára mentek volna, ha nem zárják ki őket az érettségiről. Az egyik 10-es átlaggal végzett diálkány anyja elmondta: a tanárok a felelősek azért, mert hagyták, hogy mások a lányának piszkozatáról másolják le a feladatok megoldásait. Véleménye szerint a vizsgáztató bizottság tagjai

a helyszínen kellett volna jelezzék, hogy az érettségei szabálytalanul zajlott le,

és tanúk által aláírt jegyzőkönyvet készítsenek az esetről. Ehhez képest a tanárok aláírásukkal igazolták, hogy minden rendben zajlott le. A szülők kikérték a helyszínen készített videó- és hangfelvételeket is és felkerestek egy ügyvédet is Kolozsi Árpád személyében.

Fotó: Vocea Transilvaniei

Hirdetés