Szili Katalin ülteti tárgyalóasztalhoz az erdélyi magyar pártokat

Az erdélyi magyar szervezeteknek meg kell állapodniuk egy közös dokumentumban, másképp nem megy. Punktum!
Hirdetés

Szili Katalin segítségével próbálnak közös autonómiakoncepciót kialakítani az erdélyi magyar politikai képviselők – erről született döntés a Kárpát-medencei Képviselők Fóruma (KMKF) regionális, önkormányzati munkacsoportjának keddi ülésén. A pártok, szervezetek megbízottai még a nyár folyamán tárgyalóasztalhoz ülnek – tájékoztatott Kulcsár-Terza József, aki az MPP-t képviselte a budapesti ülésen.

Szili Katalint Orbán Viktor miniszterelnök nevezte ki autonómiáért felelős miniszteri biztosnak, az ülés első felében programját ismertette – számolt be Kulcsár-Terza, aki azt is elmondta, a mostani tanácskozáson is kitetszett: nehéz feladat vár rá, a székelyföldi autonómia¬statútumokról szóló viták tükrözték, nem lesz könnyű egy asztalhoz ültetni a pártok képviselőit. Azt azonban mindenki elfogadta, nincs szükség két statútumra, ez nem az RMDSZ-ről, az MPP-ről, az EMNP-ről vagy az SZNT-ről szól, egyetlen tervezet kell, amelyet mindenki hajlandó támogatni.

Éppen ezért született meg a döntés, miszerint Szili Katalin már a nyár folyamán kezdeményezi, hogy a négy politikai szervezet üljön egy asztalhoz, az MPP támogatja ezt az elképzelést, és bízik a megegyezésben – mondta el a polgáriak háromszéki elnöke.
 

Hirdetés