Várhatóan idén is száműzik a magyar ünnepet Vásárhely központjából

A kulturált és civilizált egymás mellett élés jegyében, persze.
Hirdetés

Valószínűleg idén is a Maros-parton rendezik meg a Vásárhelyi Forgatagot. Portik Vilmos, a rendezvény szervezője ma elmondta, több helyszínre, így a színháztérre, a vársétányra, a várudvarra és a Ligetre is benyújtottak kérést az önkormányzathoz, de nem fűznek nagy reményt ezek jóváhagyásához. Valentin Bretfelean, a helyi rendőrség vezetője beadványukra reagálva arról tájékoztatta a szervezőket, egy hónappal a rendezvény előtt döntenek az igényelt helyszínek engedélyezéséről.

Portik Vilmos arról is beszámolt, a Vásárhelyi Forgatag kortárs terét az Aranykakas udvarán rendeznék be, de a tulajdonosváltás miatt kérdéses, hogy sikerül-e megszerezni a helyszínt. A harmadik Vásárhelyi Forgatagot augusztus 26. és 30. között szervezik meg. Portik Vilmos szervező arról is beszámolt, a Vásárhelyi Forgatag keretében idén is megszervezik a Vásárhelyiek Világtalálkozóját, emellett bővítik a városnéző sétákat és a kortárs tér kínálatát is. Itt kerekasztal-beszélgetésekre is sor kerül többek között olyan témákban, mint Marosvásárhely gazdasági helyzete, román-magyar együttélés.

A Vásárhelyi Forgatagot a Nemzeti Kulturális Alap 7 millió forinttal, a Bethlen Gábor Alap 1,3 millió forinttal támogatja. A Maros Megyei Tanácsnál is pályáztak a szervezők, az önkormányzat azonban még nem hirdetett eredményt.

Kép: Marosovasarhelyi.info

Hirdetés