Nem eresztik a civilek a Schweighofert

Bíróságon támadják meg a fafeldolgozó környezetvédelmi engedélyét.
Hirdetés

A civil szervezetek keresetet nyújtanak be a bírósághoz a Holzindustrie Schweighofer által Réty község határában felépített fűrésztelep környezetvédelmi engedélye ellen, és a környezetvédők továbbra is kérik a megyei tanács vezetőségétől, hogy hozza nyilvánosságra az engedélyt jóváhagyó szakbizottságban képviselt álláspontját.

Toró Attila környezetvédő aktivista elmondta, még folyamatban vannak a civil szervezetek által a rétyi fűrészüzem beindítása ellen elindított bírósági eljárások, és minden valószínűség szerint keresetet nyújtanak be a múlt héten kibocsátott környezetvédelmi engedély ellen is. Toró szerint nem érdemes ezt az észrevételezési folyamatban megtámadni, miután a Kovászna Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója, Gheorghe Neagu azt nyilatkozta, hogy az engedéllyel kapcsolatos észrevételek nem írják felül, és nem semmisítik meg a szakbizottság döntését.

Az aktivistát nem lepte meg a szakbizottsági jóváhagyás, hiszen, mint fogalmazott, ugyanez a testület hagyta jóvá a korábbi engedélyeket is. Toró azonban hangsúlyozta, továbbra is elvárják a megyei tanács vezetőségétől, hozza nyilvánosságra álláspontját.
 

Hirdetés