Még a végén magyar bajnok lesz Gyenes Emánuel

Összetettben továbbra is vezet. Csak a hátralevő futamokon kell odafigyelnie.
Hirdetés

Bajnok lehet Magyarországon is az endurokrossz romániai ob hétszeres győztese, a szatmárnémeti Gyenes Mani. A Budapesttől 70 kilométerre fekvő, Nógrád megyei Szandaváralján csak a negyedik helyen zárt Gyenes „Mani” Emánuel, de így is őrzi vezető pozícióját a Magyarország Nemzetközi Endurokrossz–bajnokság elsőosztályában.

Az Autonet Motorcycle Team pilótájának ismét meggyűlt a baja a versenygépével, ugyanis szombaton, negyven perccel a leintés előtt a második helyről volt kénytelen kiállni, hogy tankoljon. „Ebben a géposztályban a legtöbben négyütemű, kisebb fogyasztású motorral állnak a rajthoz, így nekik nem szükséges a futam közbeni tankolás. Az én kétütemű gépem viszont több üzemanyagot fogyaszt, ezért voltam kénytelen kiállni” – panaszolta Mani. Románia legjobb motoros versenyzője egyébként majd’ minden futamon panaszkodik a Sherco gépre, úgy tűnik, ez a márka nem fekszik neki.

A futamot egyébként Grillmayer Gábor nyerte, aki sorozatban a harmadik fordulóban zár az első helyen, de még mindig tíz pont a hátránya az összetettben vezető, 85 pontos Mani mögött. Amennyiben a szatmári pilóta a hátra levő három fordulóban legalább a második helyen tud zárni, akkor megnyerheti a magyar bajnokságot.
 

Hirdetés