RMDSZ-es nagyágyúk is szerepelnek a Kiss-ügyben

A DNA szerint Borbély László és Biró Rozália telefonon egyeztetett a Keviép kft. támogatásáról.
Hirdetés

A Kiss Sándor, a Bihar megyei tanács RMDSZ-es alelnöke elleni DNA-vádiratban felbukkan Borbély László egykori környezetvédelmi miniszter és Biró Rozália szenátor, korábbi nagyváradi alpolgármester neve is.

A vádirat szerint Borbély és Biró tanúként szerepelnek a Kiss Sándort érintő korrupciós ügyben.

A dokumentumban szerepel egy telefonbeszélgetés átirata, amelyben

Borbély és Biró a debreceni Keviép kft. érdekeinek támogatásáról beszél.

A DNA korábbi közlése szerint Kiss Sándor a megyei tanács alelnökeként közbenjárt, hogy a Keviép kft. – amelynek nagyváradi kirendeltségét Miklóssy Ferenc vezette, és aki ellen szintén vádat emeltek – építse meg és működtesse a nagyváradi szeméttározót.

A telefonbeszélgetést 2009. november 24-én rögzítették, akkor Biró Rozália Nagyvárad alpolgármestere volt:

Borbély: Szervusz Rozi! Elfelejtettem szólni. Felhívott ez a Miklóssy Feri, hogy választ kell küldenetek a pénzügyminisztériumhoz bizonyos kifizetésekkel kapcsolatban. Tudod, azok a…

Biró: Igen, tudom. Beszéltem vele tegnap délután. És abban maradtunk, hogy pénteken jön, megírjuk…

Borbély: Rendben.

Biró: És úgy csináljuk, hogy előbb Bolojan orra alá dugjuk (Ilie Bolojan nagyváradi polgármester – szerk. megj), aki nem akarja aláírni. Ha nem akarja akkor, majd ha távol lesz, az első napon aláírom én. Hát, ez van.

A DNA szerint Biró Rozália is azon Kiss Sándorhoz közeli személyek egyike, akik a Keviép kft. érdekeit támogatták. A vádirat Kiss Sándor üzleti partnereként említi Birót, aki politikai vonalon alárendeltje volt Kissnek.

Hirdetés

„Az ügyben felhozott bizonyítékok azt jelzik, hogy

Biró Rozália Ibolya tanú folyamatosan Kiss Sándor József Ferenc vádlottal összhangban dolgozott,

aki rajta keresztül üzleti ügyeit próbálta rendezni” – áll a vádiratban.

Kiss Sándor ellen csütörtökön emelt vádat a DNA befolyással való sorozatos visszaélés, pénzmosás és hivatali hatáskörrel közérdek ellen elkövetett visszaélés miatt. A korrupcióellenes ügyészség ugyanabban az ügyben vádat emelt Rus Beniamin, Bojtor Vilmos László, Miklóssy Ferenc László, Miklóssy Ferenc és Roatiş Gheorghe Ioan cégvezetők ellen is.

Hirdetés