Most akkor legyen magyar alpolgármester, vagy ne?

A helyi román elöljárók továbbra is egymással vitáznak.
Hirdetés

Vitába keveredett a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Adrian Ştef és Szatmárnémeti polgármestere, Dorel Coica a megyeszékhelyen megüresedett alpolgármesteri tisztség betöltése kapcsán.

A megyei tanácselnök azt állítja, nem igaz, hogy nem értesítették az eseményekről előre a polgármestert, ugyanakkor kifejti, hogy pártelnökként igenis lehet álláspontja annak kapcsán, hogy ki foglalja el a helyettes városvezetői tisztséget.

Adrian Ştef, aki a Liberális Reform Párt (PLR) Szatmár megyei vezetője is egyben, valamint Mircea Govor, a Szociáldemokrata Párt (PSD) megyei elnöke múlt héten jelentették be, hogy Marcela Papici (PLR) alpolgármestert ideiglenesen kinevezik a megyei kórház élére, megüresedett helyét pedig felajánlották az RMDSZ-nek.

A PSD színeiben mandátumot nyert Coica ezt követően sajtóközleményben adott hangot nemtetszésének, kifejtve, hogy az újságokból értesült az alpolgármester távozásáról. Azt is kifejtette, hogy Adrian Ştefnek megyeelnökként nincs beleszólása abba, hogy ki legyen az új alpolgármester.

Az RMDSZ egyelőre nem döntött arról, hogy elfogadja-e a tisztséget vagy sem.
 

Hirdetés