Hegedüs Csilla neve is felmerült a Ráduly-ügyben

Kulturális államtitkárként járult hozzá a csíkszeredai Sapientia-bővítés engedélyezéséhez.
Hirdetés

Hegedüs Csilla, az RMDSZ ügyvezető alelnökének a neve is felbukkant abban az ügyben, amelyben a DNA szerdán vádat emelt Ráduly Róbert, Csíkszereda polgármestere ellen – írta az Agerpres.

Az állami hírügynökség a DNA által összeállított vádiratot idézi, amely szerint Hegedüs Csillának kulturális államtitkárként volt szerepe a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai központjának bővítésében. Az ügyben kihallgatott egyik tanú szerint ugyanis az ő utasítására véleményezték kedvezően az egyetem 2014-es építkezési engedélyét, hiányos dokumentáció alapján.

Bakos László, a Hargita Megyei Művelődési Felügyelőség vezetője tanúvallomásában azt mondta: az építkezési engedély dokumentációja hiányos volt, de utasítást kapott Hegedüs Csilla államtitkártól, aki

gyakorlatilag kötelezte őt,

hogy a felügyelőség javasolja az engedély kiállítását,

noha az építkezési projekt tervezője nem végezte el azokat a módosításokat, amelyeket a megyei művelődési felügyelőség és a Brassó megyei térségi műemlékvédelmi bizottság kért.

Hirdetés

A vádirat szerint a tanúvallomás információkkal szolgált

a Hegedüs Csilla és a tervezőcég, a marosvásárhelyi Multinvest közötti kapcsolatok

tekintetében – írja az Agerpres. A vádirat egyébként szó szerint idézi a kibocsátott építkezési engedélyt, amely hivatkozik arra, hogy a kulturális államtitkár irodája kérte az engedély kibocsátását.

Ráduly Róbert és Szőke Domokos csíkszeredai alpolgármester ellen szerdán emelt vádat a DNA. A korrupcióellenes ügyészség egyebek mellett a Sapientia 2014-es csíkszeredai építkezési engedélyét kifogásolta, amelyet állítása szerint hiányos dokumentáció alapján állított ki a polgármester. A vádhatóság kiemelte, hogy a polgármester oktatóként is tevékenykedik az egyetemen.

Hirdetés