Kelemen: fontolóra kell venni a szatmári alpolgármesterséget

Kell-e a hirtelen jött alpolgármesteri tisztség az RMDSZ-nek egy évvel a helyhatósági választás előtt? Igen is, meg nem is.
Hirdetés

Amint beszámoltunk róla, megüresedett egy alpolgármesteri szék Szatmárnémetiben, miután Marcela Papiciot a Szatmár Megyei Kórház menedzserévé nevezték ki. A tisztség a liberálisok szerint az RMDSZ-t illeti meg, így elindult a találgatás: vajon elfogadja-e a felajánlott széket a szövetség.

A Friss Újság megkeresésére Kelemen Hunor RMDSZ-elnök azt nyilatkozta, hogy bár az ilyen kérdésekben helyi szinten döntenek, de úgy véli, ha erős karakterű személy kerül az alpolgármesteri székbe, meg is tud valósítani a jövő júniusi választásokig. Azzal a javaslattal élt, hogy a frakcióvezető és az alpolgármester személye ne essen egybe, mert az megnehezíti az ellenzéki szerepet. „A szatmárnémeti magyarság érdeke, hogy legyen egy emberünk a városvezetésben. Igen, az ajánlatot fontolóra kell venni. Hiszen nem Dorel Coicának lesz alpolgármestere, hanem a szatmári magyaroknak. Persze mindenki saját érdekei szerint értelmezi a helyzetet.” – mondta.

Kereskényi Gábor, az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének elnöke korábban az MTI-nek elmondta: az RMDSZ-nek az a legfontosabb célja, hogy a 2016 nyarán tartandó önkormányzati választásokon újra elnyerje a polgármesteri tisztséget Szatmárnémetiben. Csak akkor döntenek, miután konzultáltak Kelemen Hunorral és a városi választmánnyal.

Hirdetés