Dzsesszre hangolódik Kolozsvár: két hét múlva dzsesszfesztivál

Június 29 – július 5. között a kolozsvári Sétatéren ismét dzsesszel és laza piknikhangulattal várja vájtfülű közönségét a Jazz in the Park fesztivál.
Hirdetés

A harmadik kiadásához érkező zenei rendezvénysorozat idén az európai ifjúsági fővárosi cím apropóján egy ifjúsági színpaddal bővíti helyszíneit. A Youth Stage a sétatéri Kaszinó hátánál lesz megtalálható, és az itt fellépő 20 zenekart egy nemzetközi versenyen választják ki. Összesen hat színpadon zajlik idén a rendezvény, de a közösségépítés jegyében alternatív találkozó helyeket (meeting point) alakítanak ki, ahol az azonos érdeklődésű körűek napközben szabadidejüket hasznosan eltölthetik.

A gyerekek zenei nevelését nem lehet elég korán kezdeni, így a Jazz for kids projekt keretében számos játékos foglalkozást szerveznek. A Bookfesttel kötött partnerségnek köszönhetően a könyvvásár is lesz a helyszínen.

A főszínpadon a dzsessz szerelmesei által jól ismert előadók váltják egymást, mint például a N.O.H.A., Barabás Lőrinc Quartet, Jazzybirds, Balako, Zoe Rahman, Hilde Louise Asbjørnsen, Tango with Lions, Blazzaj, Exit Oz, Eyot, Tiptil și Sebastian Spanache Trio. A Szamos parti színpadon fellép: Mice on the Run, Nuages Quartet, JAZÚ, The Rank&Fashion, Koszika & The HotShots és Lucia.

Fotó: Facebook/Jazz in the park, Stefan Fekete

Hirdetés