Ilyen nincs: Szatmárnémetiből éjszakára kivonul a rendőrség

Igen, ahogy olvassák. Éjszakára gyakorlatilag védtelen a város.
Hirdetés

Aranyélet jön a szatmári bűnözők és gyorshajtók számára: a bűnügyi és a közlekedési rendőrök éjszaka nem szolgálnak, így a lakosok biztonsága veszélybe került. Az ügyre a Rendőrök Országos Szakszervezetének (SNAP) Szatmár megyei elnöke, Cosmin Andreica hívta fel a figyelmet, aki sajtóközleményt adott ki, megkongatva a vészharangot a megye lakosságának biztonságát illetően.

A nyilatkozatból kiderül, hogy a Szatmár Megyei Rendőr-kapitányság parancsnokának 2015. március 23-án kiadott 666-os számú rendelete értelmében a bűnügyi osztály munkatársai — ők veszik fel lopás, rablás, csalás, bántalmazás, stb. esetén a jegyzőkönyvet — hétköznapokon csakis 8 és 16 óra között teljesítenek szolgálatot. Ez azt jelenti, hogy 16 óra után egyetlen bűnügyis sem elérhető, így a tolvajok, rablók, és különféle alvilági figurák zavartalanul működhetnek.

Az elmúlt hónapokban egyébként megnövekedett Szatmárnémetiben a betörések, illetve az erőszakos bűncselekmények száma, mely a civilben járőröző rendőrök hiányának is betudható. Bár vannak közrendért felelős rendőrök az utcákon egyenruhában, megfelelően jelzett autókkal, ők nem tudnak olyan hatékonyan fellépni a bűnözők ellen, mint a civil ruhás rendőrök, akik beolvadnak környezetükbe. Ugyanez a helyzet a közlekedési rendőrökkel, akik két váltásban, azaz 6 és 14, valamint 14 és 22 óra között vannak szolgálatban, így 22 és 6 óra között nem ellenőrzik az — esetlegesen ittasan — vezető sofőröket vagy a gyorshajtókat. Ennek okán a szakszervezeti vezető azt tanácsolja a lakosoknak, ne üljenek járműbe 22 és 6 óra között, mivel nem garantált a biztonságuk.

 

Hirdetés