Elutasították Kiss Sándor fellebbezését

Hatvan napig bírósági felügyelet alatt marad az RMDSZ-es politikus.
Hirdetés

Bírósági felügyelet alatt védekezhet a korrupciós bűncselekményekkel vádolt Kiss Sándor, a Bihar megyei tanács alelnöke – közölte kedden honlapján a nagyváradi táblabíróság.

A jogerős ítéletben a táblabíróság elutasította DNA letartóztatási kérelmét, és Kiss Sándornak azt a kérelmét is, hogy semmilyen kényszerintézkedést ne foganatosítsanak ellene, és helyben hagyta az alapfokon elrendelt hatvan napos bírósági felügyeletet.

A bíróság egyúttal megtiltotta az RMDSZ Bihar megyei elnöki tisztségét is betöltő Kiss Sándornak, hogy köztisztségeket viseljen, hogy felvegye a kapcsolatot az ügyekben szereplő többi személlyel.

A bírósági felügyelet azt jelenti, hogy a gyanúsított csak bírósági engedéllyel hagyhatja el lakhelyét, és időről időre jelentkeznie kell a bíróságon vagy a rendőrségen.

Hirdetés

Kiss Sándort csúszópénz elfogadásával, hivatali visszaéléssel és pénzmosással gyanúsítja a DNA. Ellene 2014 áprilisában indult bűnvádi eljárás, és ez év június másodikán 24 órára őrizetbe is vették az üzletember-politikust.

Kiss Sándor ártatlannak vallotta magát, de közölte: lezárult a politikai karrierje.

Hirdetés